Guacamole

Guacamole

Guacamole to dodatek do potraw na bazie awokado. Zapewne jedliście gotowe sosy w słoiczkach. Jednak nie mają one porównania z tym, co możemy zrobić w domu. Spróbujcie, a nie spojrzycie więcej na sklepową półkę ze słoiczkiem guacamole.

Składniki:

składniki na guacamole
fot. dominikwkuchni.pl

2 dojrzałe awokado
1-2 papryczki chili
1 pomidor (średniej wielkości)
1/3 średniej cebuli
1 łyżka posiekanej kolendry
sok z małej limonki
sól, pieprz

Wykonanie:

Wyciągnij miąższ z awokado do miseczki, polej od razu sokiem z limonki i ugnieć widelcem. Następnie posiekaj w drobną kostkę cebulę, pomidora, chili i połącz z awokado. Posiekaj trochę kolendry, przypraw do smaku i wymieszaj.
Podaj do meksykańskich chipsów, burrito itp. Możesz posmarować guacamole bagietkę czy kromkę chleba i zjeść nie dodając nic więcej. Smacznego.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *