Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Zbliżają się święta „jajeczne”. Cała Polska będzie szaleć: jajka na twardo, jajka na miękko, pisanki, kraszanki, kupić 100 czy może 200 itd. itp.  Więc i ja proponuje Wam przepis jajeczny 🙂 Będzie to tytułowa pasta jajeczna. Nie byle jaka, bo najlepsza jaką zjecie.

Składniki:

Składniki na pastę jajeczną
fot. dominikwkuchni.pl

5 jajek ugotowanych na twardo
2-3 anchois
1/4 pęczka szczypiorku (7-8 łodyg)
2 łyżeczki musztardy (ja używam sarepskiej)
3 łyżki majonezu
sól

Wykonanie:

Jajka na twardo drobniutko siekamy, tak samo szczypiorek i anchois. Wsypujemy wszystkie posiekane składniki do miseczki. Dodajemy musztardę i majonez i dokładnie mieszamy, solimy do smaku.
Podajemy ze świeżą bagietką. Smacznego.

Pasta jajeczna - Dominik w kuchni - przepis na pyszną pastę jajeczną
fot. dominikwkuchni.pl


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *